Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Matematik

kvikmat

Kvikmat

https://kvikmat.gyldendal.dk/

KvikMat er et nyt træningssite til 0.-10. klasse. KvikMat indeholder en omfattende opgavebank, og det er nemt for læreren at tilpasse træningen til den enkelte klasse og elev, så træningen bliver meningsfuld. KvikMat har en række fordele:

Spar tid i undervisningen
Du sammensætter let og hurtigt træningssæt med relevant indhold, som eleverne kan arbejde med selvstændigt eller i grupper.

Differentieret læring
Færdighedsopgaverne vil automatisk tilpasses den enkelte elevs niveau. Med peer learning-delen vil alle elever kunne deltage uanset fagligt niveau.

Følg klassens udvikling
Du kan med en nem og tilgængelig historik og statistik følge med i både klassens og den enkelte elevs faglige udvikling.

Differentieret træning
Med trænings- og lektiedelen har du mulighed for at tildele relevant fagligt indhold, som du selv vælger. Det er dig som lærer, der bestemmer, hvor lang tid eleverne skal have til at besvare opgaverne inden for trænings- og lektiedelen. Systemet er adaptivt og vil derfor automatisk tilpasse sig den enkelte elev. Systemet retter selv opgaverne.

 

 

prøv

PRØV! Mundtlig

Link

PRØV! MUNDTLIG.indeholder en række temaer og øvetemaer. Temaerne er udarbejdet med henblik på at sammensætte opgavesæt til den mundtlige prøve, og øvetemaerne er designet til den daglige undervisning i mundtlig matematik.

Til den mundtlige prøve
PRØV! MUNDTLIG indeholder 12 temaer med over 75 deloplæg, der kan sammensættes til prøveoplæg. I PRØV! MUNDTLIG.har vi sammensat ca. 40 færdige prøveoplæg som eksempler.

Til den daglige undervisning
Har dine elever brug for målrettet træning i mundtlig matematik på prøveniveauet for 9. og 10. klasse, kan du finde over 25 øvetemaer i PRØV! MUNDTLIG.
Øvetemaerne er udarbejdet, så elever kan arbejde med de matematiske kompetencer og en række faglige indholdselementer i løbet af en enkelt lektion.
Eleverne logger på med deres Unilogin og ser kun de opgaver, der er tildelt netop deres klasse.

 

 

prøv

PRØV! Skriftlig

Link

Har dine elever brug for målrettet træning i matematik på prøveniveau i 9. og 10. klasse, kan du finde over 1.600 prøveopgaver i PRØV! SKRIFTLIG.
Har du brug for inspiration til at udforme nye opgavesæt og få overblik over indholdselementer og matematikfagligt indhold i de skriftlige prøver, har PRØV! SKRIFTLIG samtlige danske og grønlandske skriftlige prøveopgaver siden 2010.

Alle opgaver er registreret med metadata. Du kan søge på matematiske kompetencer, færdigheds- og vidensmål, matematikfagligt indhold, prøveniveau, år og brug af digitale værktøjer.

Her kan du differentiere dine opgavesæt så de enkelte elever, grupper og klasser får en målrettet opgavesammensætning. Den differentierede tildeling registreres på klasse, gruppe eller elevniveau.
Du har derfor altid overblik over din tildeling af opgaver. Ved søgning efter nye opgaver kan du se, hvilke opgaver du tidligere har tildelt.

Eleverne logger på med deres Unilogin og ser kun de opgaver, der er tildelt netop dem.

Der er løsningsforslag til samtlige prøveopgaver udarbejdet i CAS-værktøj med brug af geometriprogram og regneark.

Der er rettevejledninger, retteark, bekendtgørelser, læseplaner m.m. til faget matematik i grundskolen.

Her er også relevante artikler vedrørende undervisning i matematik fra tidsskriftet Matematik.

 

 

prøv

PRØV! Udfordringer

Link

Brug af PRØV! UDFORDRINGER kræver ingen licens, og undervisere har ret til at gennemse, vælge og sammensætte udfordringer i samlinger, tildele dem til elever og bruge dem i undervisning.

Elever kan logge på PRØV! UDFORDRINGER med deres Unilogin, hvis deres institution har en dataaftale med Forlaget Matematik.
Elever har altid adgang til månedsudfordringer og har adgang til de udfordringer, der er tildelt dem af deres lærer(e).
Elever og undervisere kan kommunikere i PRØV!s dialogværktøj.

 

 

webprøver

Webprøver matematik mundtlige oplæg - 7.-9. klasse

http://webproevertilmatematikmundtlig.gyldendal.dk/

De mundtlige oplæg bruges i den daglige undervisning som forberedelse til den mundtlige afgangsprøve i matematik efter 9. klasse eller som prøveoplæg i forbindelse med afgangsprøven.

Hvert oplæg vedrører problemstillinger, der er formuleret i enten ’rene’ matematiske eller i ikke-matematiske kontekster. I de ’rene’ matematiske kontekster skal eleverne vise deres matematiske kompetencer og arbejdsmåder indenfor matematikken. I de ikke-matematiske kontekster skal eleverne vise deres matematiske kompetencer og arbejdsmåder i anvendelsessituationer fra dagligliv, samfundsliv og naturforhold.

 Både elever og lærer får adgang til oplæggene via deres Uni-login.

 Der findes 8 øveoplæg og 12 prøveoplæg på sitet. Prøveoplæggene kan bruges direkte i forbindelse med afgangsprøven, da eleverne ikke har adgang til dem.

 

 

webprøver

Webprøver til matematik. Færdigheder. 7.-9.

http://webproevertilmatematik7-9.gyldendal.dk/

Webprøver til matematik indeholder 12 prøveforberedende test, som er udarbejdet med udgangspunkt i de officielle skriftlige prøver i matematiske færdigheder.

Halvdelen af disse test er frit tilgængelige for eleven og kan bruges som elevens eget træningsmateriale. Den anden halvdel tildeles af læreren.

Elever får detaljeret respons på alle besvarelser. Læreren får oplyst resultater på de prøver, som tildeles.

Webprøver til matematik indeholder også et antal emnebaserede test på to niveauer, som prøver elevernes færdigheder i gængse faglige områder. Disse webprøver er særdeles velegnet som evaluering. Resultaterne oplyses umiddelbart efter afsluttet test og vil være tilgængelige for elev såvel som lærer.

Webprøver til matematik er webbaseret. Adgang til materialet via Uni-Login.

 

 

matematik

Matematik fagportal i 7.-10.kl.

http://matematik.gyldendal.dk/

Færdige forløb og fleksibilitet Matematik. Online matematiksystem. Udgangspunkt i Fælles Mål, tilbyder gennemtænkte og fagligt funderede undervisningsforløb til matematikundervisningen i overbygningen. Materialets fleksible opbygning giver også mulighed for at sammensætte egne forløb og tilrettelægge optimal undervisning, der tager udgangspunkt i den enkelte elev. Fuldt dækkende internetbaseret matematiksystem Matematik.gyldendal.dk tilbyder faktastof, færdigheds- og problemregningsopgaver og aktiviteter inden for alle matematiske emner, man gennemgår i overbygningen. De mange opgaver og aktiviteter er differentieret på tre niveauer og imødekommer elevernes forskellige forudsætninger og behov.

It- og mediekompetencer: Matematik.gyldendal.dk tager de nye medier i anvendelse, og gør det matematiske stof tilgængeligt ved hjælp af både visuelle og interaktive virkemidler, fx videoer, spil og selvrettende opgaver. De mange opgaver og aktiviteter tager ligeledes udgangspunkt i internettets mangfoldige ressourcer, og giver rig mulighed for at arbejde med it- og mediekompetencer.

Et dynamisk og fremtidssikret undervisningssite til matematik. Bliver løbende udvidet med forløb, nye ideer og værktøjer.

 

 

matematik

Matematikan

www.matematikan.dk/support/download

MatematiKan er et digitalt værktøj til matematik. Det hører til gruppen af interaktive CAS‐værktøjer. 

Vejledninger til installation og oprettelse af brugere kan tilgås via LINKET